Sommarlov

Sommarlov

söndag 23 september 2012

Vad odlar Valters pappa på åkrarna?

Hej på er alla!

Nu är det höst...I dag har det regnet öst ner hela dagen. Nu har vi sista hela veckan i september framför oss.
Jag vill ännu en gång TACKA alla föräldrar för ett trevligt föräldramöte. Ni är jätte duktiga som ALLTID ställer upp. Vi kommer att få ett intressant läsår tillsammans. Fannys pappa har fixat klassbollar. TACK! Nu gäller det för oss att hålla reda på bollarna och se till att de kommer in efter rasten.
Vårt besök till Pargas kyrka var otroligt intressant och lärorikt. Den här veckan kommer vi att bearbeta allt som vi lärde oss.
På temalektionerna kommer vi att ställa oss frågan: Vad odlar Valters pappa på åkrarna kring Hemgård? Vi forskar och tar reda på. Vi kommer också att ta reda på vad våra fyra sädesslag används till.
Vi kommer att ha en utställning i klassen där vi samlar tomma förpackningar eller bilder på produkter. Ta gärna med förpackningar eller bilder!!!!
På torsdagen går vi till bibban där vi först träffar Helena och sedan lånar vi böcker. Kom ihåg bibbakortet!
På fredag har vi matteprov. Av erfarenhet vet jag att  just dethär provet brukar vara ganska knepigt. Provet handlar om addition och subtraktion inom talområdet 0-100.Men vi vi gör vårt bästa. Nästa avsnitt handlar om uppställning och då blir det igen lättare.
På tisdag ska vi lära oss skicka e-post. Tack för att ni snabbt och smidigt har fixat nya lösenord. Nu får vi hoppas att det fungerar. Vi kommer att jobba mycket kring vad man skriver/hur man skriver e-post.
Hoppas vi får en bra vecka!
Susse

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar