Sommarlov

Sommarlov

fredag 29 maj 2015

Våra fyra år

Våra fyra år!         

Vår första skoldag var ösregnig och rolig. Vi fick vår första mattebok på första skoldagen. Erik tyckte att det var svårt och hitta namnet på pulpeten. Juliana flyttade från skolan till en annan skola. Vi undra hur många bilder vi har på oss? Susse har varit en paparazzi alla år. Pojkarna har skjutit så mycket på bollplanket att planket är löst. Vi var på Hundbanan som var högt och roligt för att vi fick ta föräldrarna med. Vår första julkalender var rolig när Susses paket var i ormburen. Vår första uttfärd var till Sattmark. Radioapan var roligt. På ettan hade vi presidentval. På ettan hade vi babygrejer som var roligt. Vi hade Mini OS och det var roligt.Vi läste Mamma mu. Vi fick bra vänelever på ettan. På tvåan var vi i Heureka. Det var .mycket intressant och roligt i heureka. Vi hade hallonmasken på tvåan. Det var roligt. Maten smakade dåligt. Vi jobbade med rymden och det var intresant. Vi hade ett skelett som hette Bruno. Hjärbilen kommer TUT TUT.Hjärtbilen var en bil som var gjord av hjärtan. När Susse tittade på Jonatan föll han bakåt och vi kallar det för magiska blicken. Linn spydde på första skoldagen i trean. Juliana kom tillbaka. En sjungande flamingo och en pruttande och rapande bulldog gjorde ett disco. Vi hade en jätte rolig och intressant dag i Munkviken. Det var roligt och spännande att sjunga på Snusmumrikensvårkväll. Vi hade charader på trean med väneleverna. Carina-Wolf Brandt var i vår klass och hon berätta  allting om hennes böcker. Det var lärorikt. Vi var till Café Hallonblad. Det var god glass. Vi lekte skattjakt och det var jätte roligt. Vi hade lästält och i lästältena läste vi böcker . Vi kastade spjut och allt som allt kastade vi 100 meter. Vi fick glass efter det och det var gott. Vi hade jätte rolig cykeldag. Vi cyklade en bana och vi checkade cyklarna. Joka koulu soi har varit bra alla år.vi har varit på argas Pargas rund turen var rolig och intressant.Vi hade ett snigelrace i klassen och det var roligt. Vi hade öppet hus och det var roligt. Vi var i fullmäktige och det var skojigt. Vi var till Heisala och det var jätte roligt. Vi hade ordboet.                          
Vi undersökte en gädda som var stor. Vi hade läsfixare och dom hette Cowboyen, Detektiven, Reportern, Konstnären och Spågumman. Vi fick snälla och fina vänelever på fyran. Vi hade bildanalys ofta på fyran som var roligt. Tove Jansson fyllde 100 år.  Vi var i vattenverket i pargas som var intressant och lärligt. Vi hade Ronja-projektet som var super super roligt. Vi läste boken, så på filmen och for till teatern. Vi skrev om troll som var jätte roligt och sedan byggde vi av lera ett troll.
Vi har jobbat med Norden och det var jätte roligt och lärorikt.
Vi hade en resa till Åbo och där får vi till Kakolareningsverk. Det var intressant och lärorikt. Efter det for vi till Forum Marinum det var lärorikt. Sedan gick vi till Bore och äta. Det var jätte god mat på Bore. Vi gjorde zentangleshänder och dom blev jätte fina.
Vi cyklade till fiskis och vi fick fiska och titta på små kryp såm levde i vattnet. Vänelevtimmarna har varit roliga och lärorika för att man lär sig nya saker av väneleverna. Nätverket har varit dåligt.Vi har varit på stafettkarnevalen. Vi har börjat spela boboll och det är roligt att spela det. Erik tycker att det är roligt att var inne fast tråkigt att vara ute. Julkalendern trollskär var jätte roligt. Vi har haft önskelåtar alla år.Vi gjorde animeringar som handlade om Trollskär. Vi har haft Handboll. Andra sista dagen kom vi till historien. Jonatan och Freja vann båda limbotävlingen. Vi blev jätte glada.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar