Sommarlov

Sommarlov

fredag 29 maj 2015

Våra fyra år

  Våra fyra år


                                            åk 1
Det var en gång en klass som började på ettan då det ösregnade. Vi som började den regninga dagen var Erik, Nestor, Mikael, Alexander,  Jonatan, Tuure, Daniel, Felix, Linn, Freja, Bea, Jennifer, Matilda, Fanny, Emma, Juliana. Våran lärare hette Susanne Båge hon kallades för Susse. Vårat skolgångsbiträde hette Birgitta Vainio men hon kallades till Gitta. Då vi kom in i klassen fick alla en lapp med sitt namn på och en bild och sen skulle man söka upp en likadan bild på pulpeten och där skulle man sitta. Alla lekte klätternata på rastena men senare började vi pojkar spela fotboll vid planket. Efter några veckor flyttade Juiana till Skräbböle-skola. Några månader efter det flyttade Emma till åk 2. Monica lärde oss penngrepp. På ettan och tvåan hade vi  Mini OS. Där Det var roligt. På 1:an började 1C med Spela med hjärtat. Det är en fotbollsturnering i skolan. Vårat stora projekt i ettan var Mamma Mu. På julen hade 1C en julkalender som var en djurbutik. Våra böcker på ettan var Ekorrboken och Nalleboken. I Ekorrboken fanns det en mening och en bild per uppslag. Om någon av oss fyllde år fick den önska sig en låt. Det har fortsatt med det enda till fyran. På ettan hade vi mjukisdjur som hette Kalle Nalle, Igge Igelkott, en snigel och en hund. På vappen var vi upp på Hundbanan där vi åt picnic. Då vi skulle lära oss nya bokstäver och siffror lyssnade vi på Radioapan. På ettan forskade vi om vår barndom. Ettan var ett roligt år.     


 
                                          åk 2
Vi hade Zakarias Topelius hela tvåan.  Vi hade presidentval i klassen.
Vi gjorde egna grönsaker och sen hade vi skrivit en saga av dom.
Alla hade inneskor i klassen på tvåan. Vi hade gjort ett lästräd  i klassen när man hade läst en bok skulle man skriva dit boken och vem var författaren. Susse var ledig före julen och vi hade som vikarier hade vi Grethel och Lena. Vi hade reflexdag med Carola. Vi såg om våra reflex fungerarde ordentligt. Vi hade hallonmasken på tvåan. En tant som hete Lisa Söderblom läste för oss. När vi var på tvåan blev Finland 95 år.  Vi hittade på hjärtbilen kommer tut tut. Vi hade första gången julkul och påskkul på tvåan. Vi hade också rymden på tvåan. Vi fick göra egna planeter. Vi fick fara första gång till Joka koulu soi på tvåan. Vi gick till Cafe Hallonbland första gången på tvåan. Vi fick fara första gången till Heureka det var jätte roligt.  Vi hade människan på tvåan. Vi hade en skelett som hete Bruno. Tvåan var ett jätte roligt år.


                                                   Åk 3


Den första dagen på trean spydde Linn på sin pulpet .På trean fick vi ett nytt skolgångsbiträde som heter Annica Stubb. Vi hade en cykel dag på vid skolan .Vi var på våren vid Munkviken och hade en picnic och vi hittade Grodanboll .Vi hade en ut färd till Heisalla det var jätte roligt vi fick fiska. På våren forskade vi om vår blommor och så började vi och bygga upp Muminlandet. Vårt hemliga lösenord i trean var fullständig metamorfos. Vi fick besök av Karina Wolf-Brandt som har skrivit jätte bra barnböcker . Till exempel Kalle Knaster, som vi sedan byggde  upp  på väggen. Vi hade en skolhandbollsturnering det var jätte roligt att vara med.Juliana hade flytta tillbaka till Malmsskola och så flytta till- baka till Skräbböleskola . Det var roligt att vara i Heureka vi fick titta på råttor som spelar korgboll. Vi besökte fullmäktige den fanns några våningar ovanför bibban. Vi hade bibeläventyret med Juanita . Vi var också i Ordboet.


Åk4
Första sagan som vi byggde upp var Trollskär. Första utfärden var till Pargas vattenverk. Vi har haft många bildanalyser. Vi har haft Norden och havet som tema. Vi har haft läsfixarna. Vi har haft en gäddan på besök. Vi har börjat med boboll. Vi fick fara och se på Ronja rövardotter. Vi har gjort animeringar på Trollskär. En dag åkte vi till Åbo i Kakolabacken, som är Europas nyste reningsverk. Efter det besökte vi Forum Marinum och Bore. Bore är en båt där man kan äta. På konstveckan så gjorde vi zentangles. Den näst sista dagen gick till historien för att både Freja och Jonatan VANN I LIMBOTÄVLINGEN!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar