Sommarlov

Sommarlov

söndag 21 september 2014

Ordplask på Trollskär

Hej på er alla!

Nu verkar det som om vindarna håller på att vända även hos oss och inte bara på Trollskär. De har lovat att det ska blir regn och kallare väder. Vi får se!
Oj, vad ni jobbade med Trollskär senaste onsdag! Det var ett nöja att se er planera, klippa, limma, samarbeta och lösa utmaningarna som ni stötte på. Den här veckan fortsätter vi. Havet ska målas. Vilken färg har havet! Byggnaderna ska hitta sin plats....  Spännande!
I modersmål och litteratur kommer vi också att skriva om Elis på Trollskär.
I mnk fortsätter vi att forska om vatten. På tisdagmorgon har vi FÖRHÖR/PROV om det vi har behandlat såhär långt. Läs i häftet+ boken! Sedan fortsätter vi med att ta reda på hur viktigt det är att det finns vatten i vår natur. Växterna behöver inte bara vatten för att växa... det ska vi forska om. Vi ska bygga upp små "växthus" i glasburkar. Om någon har en stor glasburk som vi får låna tar vi gärna emot.

På onsdag kl.9.00 får vi i Malms skola besök av SVENSKFINLANDS första läsambassadör  Katarina von Numers-Ekman.  Katarina håller en morgonsamling och sedan går vi till klasserna och jobbar tillsammans med våra vänelever kring temat ORDPLASK! Det blir allt från diktskrivning till hemliga mattekoder i böcker. Mer om det på onsdag! Det är Paola Fraboni som har planerat ordplasket.

I matematiken är det multiplikation som gäller! KOM ihåg att öva på tabellerna!

Hälsningar Susse

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar