Sommarlov

Sommarlov

söndag 17 augusti 2014

Vatten och vänelever...

Hej!

Vilket varmt och fint veckoslut vi har fått njuta av!
Vår skolstart blev lyckad! Det var  otroligt roligt att träffas igen. Nu får vi hoppas att alla har tillfrisknat så  att vi  ALLA är på plats i morgon.

Vi har en händelserik vecka framför oss. Vi kommer att inleda vårt VATTENPROJKET. Vi kommer att jobba kring temat vatten många veckor framöver. Vi integrerar så många ämnen i projektet som möjligt. I morgon börjar jag läsa om gubben Elis som bor ensam ute på Trollskär... Vi kommer att följa Elis äventyr ...
På fredagen fick  alla årets första julklapp, en egen Chrome-book. Vi gick noggrant igenom vad det innebär att använda och ta ansvar för en Chrome-book. Vi konstaterade att vi är lyckligt lottade som får egna Chrome-bookar och vi kommer naturligtvis att använda maskinerna så mycket som möjligt. I morgon ska vi ska användarkonton, byta bakgrundsbild o.s.v. Jag berättar mer på föräldramötet som blir måndagen den 8.9 kl.18.00. Pricka in det i era kalendrar!  Inbjudan  och närmare info kommer.
 I morgon inleder vi också Bibeläventyr del 2 som handlar om nya testamentet. Några veckor framöver kommer vi att jobba tillsammans med Juanita och 4A och sedan jobbar vi vidare i egen klass. Det är ett roligt och intressant sätt att lära sig på!

Nu är vi i fyran och det innebär att alla ska få den viktiga uppgiften/äran att få bli vänelev åt  en liten etta. Det är en ansvarsfull uppgift! På onsdag kommer Heidi Österman in i klassen och håller två lektioner vänelevsskolning. På torsdag håller jag den sista lektionen. Nästa vecka är det vänelevsvecka och då ska vi få träffa våra vänelever i ettan. Spännande!

Om vädret håller i sig cyklar vi till Bläsnäs på onsdagen! Förra veckans simutfärd var mycket lyckad!
Nu gäller det att hålla tummarna för våra duktiga spjutkastare i EM!
Ses i morgon!
Susse

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar