Sommarlov

Sommarlov

söndag 2 mars 2014

Vi reser runt i Finland

Hej på er alla!

Otroligt men sant vi har redan kommit in i mars. Tiden går så otroligt snabbt!
Förra veckan lärde vi oss göra en presentation i GOOGLE-drive. Det gick som en dans! Den här veckan kommer vi att använda oss av den kunskapen. Vi ska planera en resa i Finland. Vi kommer att jobba parvis. Varje forskningspar får göra en resepresentation.Det blir spännande! Vi kommer att få ta del av 7 intressanta resor till olika delar av Finland. Vi gör ett forskningsschema tillsammans. Varje par gör sedan en arbetsordning.  I veckoplaneringen kan ni se vilka lektioner som vi kommer att jobba med projektet. Vi använder mnk-lektionerna och en del av lektionerna i modersmål och litteratur.
Helsingfors är vår huvudstad och staden är naturligtvis viktig. Hur är det att vara 8-9 år och bo i storstaden Helsingfors? Det kommer vi att ta reda på genom att samarbeta med åk 3 i Drumsö lågstadieskola. I morgon skriver vi e-post till klassen. Jag hoppas att vårt samarbete kommer att bli givande och intressant!
Vi konstaterade på fredagen att det var krävande att ha alla 5 DLS delar under en vecka men samtidigt kan vi nu pusta ut. Mirella och jag ska nu rätta och analysera alla delar. Sedan får ni naturligtvis ta del av alla resultat.
I matten jobbar vi vidare med klockan. Vi har differentierat det betyder att alla jobbar individuellt utgående från den "klocknivå" som man står på. Arbetssättet har varit mycket lyckat och uppskattat!
I morgon simmar vi! På onsdag är det Bytesoppis i skolan.
På torsdag berättar Käthe om sin resa till Afrika, senare på eftermiddagen går vi till bibban! KOM IHÅG BIBBAKORTET!
Jag ser fram emot en spännande och lärorik vecka!

Susse

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar