Sommarlov

Sommarlov

söndag 9 mars 2014

Kultur för hela slanten

Hej på er alla!

Det har varit ett vackert men blåsigt veckoslut. Hoppas det fina vädret håller i sig. I morgon har vi utegymnastik. Vi promenerar raskt till Björkhagen där vi får träffa Annicas hund Elton. Sedan leker vi i Centralparken. Kom ihåg att ta lämpliga utekläder som får bli lite smutsiga. I morgon börjar MOTIONSÄVENTYRET/LIIKUNTASEIKKAILU i många finländska skolor. Jag berättar mera  i morgon! Vi ska röra på oss så mycket som möjligt, samla poäng -> Vi bokför våra poäng och reser runt i Finland.
I övrigt är det kultur för hela slanten som gäller den här vecka. Temat för årets kulturvecka i Malms skola är FOLKMUSIK. På tisdagen blir det trumverkstad med Patrik Forsman och på onsdag får vi uppleva en lektion med Marianne Maans som är en känd finlandssvensk folkmusiker. På fredag blir det konsert. Då får vi lyssna och lära oss om folkmusik. Det blir roligt och lärorikt!
CIRKUSTÄLT Tält IKEA Skapar en egen vrå, ett rum i rummet, att leka och mysa i. Lätt att flytta eller ta ner när det inte används.Det kommer också att bli finländsk kultur på mnklektionerna. Jag är igen en gång imponerad över den iver och  glädje att få lära sig som ni i 3C har. Oj så ivrigt alla forskare läste och jobbade med "Finlandsresorna". Vi förde intressanta diskussioner om hur kritisk man behöver vara till all information och bilder som finns på internet. Nu på fredag gäller det då får vi lära oss om ca 10 städer i Finland. Det blir allt från Utsjoki i norr till Mariehamn i söder. Vi kommer att dela presentationerna med varandra och nästa vecka kommer vi att jobba med arbetsuppgifter som har med med presentationerna att göra. Det här arbetssättet har redan fått mycket positiv respons.
I modersmål och litteratur är det adjektiv och tältläsning som står på programmet. Den här veckan är det vår tur att ha tre lästält + filtar i klassen. Vi ska naturligtvis läsa, mysa och njuta!
I början av veckan skickar jag hem ett infobrev om Heureka-resan!
I morgon börjar vi räkna ->10 000. På tisdagen har vi klockcheck!
Ses i morgon!
Susse

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar