Sommarlov

Sommarlov

söndag 19 januari 2014

"Sjöar, böcker och spår..."

Hej igen!

Hoppas ni har njutit av det fina vinterväder som vi har haft hela veckoslutet! Väderleksrapporten visar att kylan ska hålla i sig och att det ska komma snö i slutet av veckan! Jippiiiii!
Senaste vecka förde vi många intressanta diskussioner om istiden och vi lärde oss att det är tackvare istiden som vi har nästan 200 000 sjöar. Den här veckan ska vi forska och lära oss om de viktigaste sjöarna.
I matematiken fortsätter vi att "bråka". Ni är jätte duktiga! Nästa vecka har vi prov!
I morgon går vi till ishallen och skrinnar. Kom ihåg varma kläder, skridskor, hjälm + handduk.

I morgon kör hela skolan igen igång med ett tystläsningsprojekt. Fram till sportlovet ska VI alla läsa så många böcker som möjligt. När vi har läst en bok skriver vi bokens titel, läsarens namn och VILKET SPÅR boken har lämnat på ett fotspår.... Vi ska försöka få så många fotspår som möjligt. Nu gäller det att läsa både hemma och i skolan. Vi kommer dagligen att läsa ca 15 minuter  i skolan. Dessutom vill jag också att alla läser minst 15 minuter hemma.  Den som läser en bok hemma kan skriva på en lapp bokens titel, författare och antal sidor. Vi fixar spår i skolan + sätter in boken på vårt GOOGLE-dokument! LYCKA TILL!

På fredag är jag på kurs i Helsingfors, Annica sköter klassen!

Kalla och mysiga vinterhälsningar
Susse

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar