Sommarlov

Sommarlov

söndag 20 januari 2013

Walter och Vintergatan

Hej på er alla!

Vilket vackert vinterväder vi har fått njuta av! Hoppas vintervädret håller i sig.
På fredagen kunde vi enstämmigt konstatera att veckan hade varit lyckad på alla sätt. De mesta kretsade kring vår sagofarbror Zacharias Topelius. Jag är mycket imponerad över de djupa diskussioner som vi hade när vi bearbetade sagan om Walters födelsedag när han fick skeppet Lunkentuss och Walters äventyr i Himmelsbacken. Fastän det är 195 år sedan Zacharias föddes är hans sagor fortfarande bra.
Vi har kungen, drottningen, hunden och slottet som väntar på att bli helt klara i morgon.... Spännnade! Sedan ska vi ta reda på hur det gick för Walter där nere i Sockerlandet. På datatimmen kommer vi att skriva varningsskyltar till Himmelsbacken.
När vi är klara med äventyret i Himmelsbacken börjar vi med nästa projekt. Vi kommer att utgå från Topelius dikt Vintergatan och den kommer att föra oss ut i rymden. Det blir ett spännande äventyr. Vi kommer att forska om rymden fram till sportlovet. Den här veckan ställer vi oss frågan: Vad vet vi om rymden?

Den som har faktaböcker om rymden får gärna ta med till klassen. Kom ihåg att skriv namn i böckerna! Böckerna hålls hela tiden i klassrummet.

Dessutom är det dags att börja samla material till rymdfarkoster! Tomma burkar, pappersrullar...jag allt möjligt och omöjligt. 

På torsdag skriver vi diktamen!
På fredag har vi matteprov! Kom ihåg att dagligen öva på tabellerna (1:an,2:an, 3:an, 4:an, 5:an och 10:an).
Kalla vinterhälsningar Susse
PS. Vi har fått e-post från Afrika....DS.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar