Sommarlov

Sommarlov

söndag 27 januari 2013

Rymdfarkoster

Hej!

Tyvärr är det mulet idag och det innebär att vi inte kan se fullmånen. Men hoppas det klarnar tills i morgon ....
Vi var alla av samma åsikt på fredag när vi utvärderade veckan. Vår första rymdvecka var mycket intressant och lyckad. Matteprovet gick bra. Jag kommer att visa resultatet på onsdag men det går nog till nästa vecka innan provet kommer hem. Då skickar jag också alla multiplikationstest+ förra matteprovet hem. Den här veckan ska vi skriva matterymdsagor och i slutet av veckan börjar vi dividera. Fortsätt att öva på tabellerna!

Den här veckan är det rymdfarkoster som gäller. Vi kommer att forska och lära oss om riktiga rymdfarkoster. Dessutom ska vi bygga egna rymdfarkoster. På onsdag är det dags.... Vi planerar, bygger, limmar, målar och fixar. Det lönar sig att ta en målarskjorta med till skolan! Det blir spännande! När rymdfarkosterna är klara får var och en skriva en beskrivning som berättar hur rymdfarkosten fungerar.
På torsdag skriver vi rymddiktamen och på fredag är det rymdgympa! På torsdag är jag tjänstledig och det är Lena som är min vikarie.
På tisdag har vi vänelevstimme. Våra vänelever kommer att hjälpa oss att snabbt och smidigt renskriva äventyren i Sockerlandet. Alla kommer att få en bok med alla "Sockerlandsäventyr".
På onsdag är det månadssång, alla tvåor sjunger tillsammans.
 Hoppas det blir en intressant vecka!
Susse

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar