Sommarlov

Sommarlov

söndag 13 januari 2013

Grattis Zacharias Topelius!

Hej på er alla!

"Tjugondag knut dansas julen ut..." Idag har kanske ni har städat ut julen. Jag har plockat ihop mina tomtar så nu får de bo i lådor till nästa jul.
Vi har fått en jätte bra start på termien. ALLA i klassen konstaterade på fredagen när vi utvärderade veckan att det var roligt att vara tillbaka i skolan igen. Alla jobbade koncentrerat och bra, arbetsron och matron var bra.  Våra gympatimmar i ishallen var lyckade! STORT TACK till alla som hade möjlighet att komma och hjälpa till! Fredagen den 8 februari har vi nästa ishallstid!
Den här veckan kommer det mesta att kretsa kring vår sagofarbror Zacharias Topelius. I morgon är det Zachris födelsedag. Det kommer vi att uppmärksamma med en temaförmiddag. Jag har planerat programmet men det är Lena som kommer att jobba tillsammans med er. Gitta och jag deltar i ett möte. Men vi är på plats efter lunch! Hoppas det blir en lärorik temaförmiddag.
På tisdag forsätter vi med Topelius. Vi ska fördjupa oss i Walters äventyr i Himmelsbacken. Det blir allt från dramatisering till miniatyrlandskap.
VI KOMMER ATT BEHÖVA STYROX! FINNS DET NÅGON SOM KAN SKÄNKA EN STYROXPLATTA? Den behöver inte vara jätte stor men det skulle vara bra att ha styrox som grund när vi bygger upp Himmelsbacken... 
Ni där hemma kommer också att få ta del av Walters äventyr. Veckan diktamen som vi skriver på torsdag handlar också om Topelius.

I matematiken börjar vi med vår nya bok. Förra veckan kontrollerade hur bra vi kan klockan. En del kan klockan mycket bra medan många behövde träna lite till. Vi jobbade 2 lektioner med klockan senaste vecka för att alla skulle uppnå de krav som vår läroplan ställer. Vi kommer dagligen i vardagliga situationer att öva klockan speciellt den digitala klockan. Jag hoppas att ni också där hemma i er vardag övar klockan. Det här med klockan är ofta en mognadsfråga!

Vinterhälsningar 
Susse


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar