Sommarlov

Sommarlov

söndag 10 mars 2013

Vad vet vi om människan?

Hej på er alla!

Hoppas ni har haft ett skönt veckoslut. Igen en gång har vi haft ett fantastiskt vinterväder. Hoppas också att alla har tillfrisknat. Förra veckan var det många virus i farten. Det gjorde att vi avslutade rymdprojektet och valde att inte inleda vårt nya projekt.
Men  i morgon börjar vi. Vi ställer oss frågan VAD VET VI OM MÄNNISKA? Vi har många gånger tidigare kunnat konstatera att vi vet otroligt mycket redan före vi inleder vår forskning. Jag är säker på att vi kommer att kunna konstatera det i morgon igen. Alla faktaböcker om rymden kommer hem i morgon. TACK FÖR LÅNET! Den som har faktaböcker om människan får gärna ta med men kom ihåg att skriva namn i böckerna.
Eftersom vädret är så otroligt fint kommer vi att ha veckans gymnastiktimmar på onsdag. Vi skidar på skolgården. Kom ihåg all utrustning som behövs. På torsdag målar i en stormålning... som ska ska sättas upp på anslagstavlan utanför klassrummet... inför konst- och kulturveckan som är nästa vecka. 
På tal om den speciella temaveckan behöver alla :målarskjorta, basker (den som har) och en tom filburk. Vårt lager av filburkar som vi använder som vattenkoppar när vi målar är slut. Så nu behöver i fylla på lagret så att alla har en egen vattenburk nästa måndag.
I matematiken fortsätter vi med geometri+ multiplikation!
Den här veckan fortsätter vi vårt samarbete med lilla klassen. På onsdag är det fyra elever som får spela spel med elever från lilla klassen.
Gitta är ledig på måndag och fredag! Från och med den här veckan är Käthe tillsammans med oss på torsdagar kl.9-12.
Som ni säkert vet har alla mina veckoplaneringar försvunnit från min minnessticka! Nu har jag skapat en ny veckoplanering men i google. Det betyder att den inte ser riktigt likadan ut. Det finns inte samma möjligheter, finesser i GOOGLE som i Publisher. Men fördelen är att jag inte behöver någon minnessticka plus att jag kan dela veckoplaneringen med alla elever. Det kan vara mycket bra när någon är sjuk eller är på resa!
Hälsningar Susse

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar