Sommarlov

Sommarlov

söndag 17 mars 2013

"Barnens vardag i skärgården..."

Hej på er alla!

Jag har just kommit in från en jätte fin vinterutfärd. Otroligt hur vintrigt det är fastän halva mars är förbi.
"Hjärtbilen kommer TUT, TUT!" vår första uppgift som fungerade som inledning till konstveckan blev en succé. Alla lärare skulle dra en lapp ur en basker... och jag fick en röd lapp. Varje klass fick till uppgift att göra ett konstverk som ska täcka anlagstavlorna utanför klassen. Jag tog genast beslutet att vi
2 C gör vi en stormålning tillsammans. Alla var mycket inspirerade och ivriga och när vi var på slutrakan säger plötsligt Mikael:
-"Hjärtbilen kommer TUT, TUT!" 
I den stunden fick vårt konstverk ett namn och det ledde till att vi på fredag målade hytt och däck till vår bil. Bilen hänger nu utanför vårt klassrum.Jag hoppas att alla tar en sväng via vårt klassrum nästa fredag när det är utställning i skolan för alla familjer, släktingar och bekanta. Hoppas alla har möjlighet att komma och se på utställningen. Den öppnar kl.12.00 och stänger kl.19.00!
Temat för årets konst- och kulturvecka är "Barnens vardag i skärgården". Vi kommer varje dag att jobba  konst och kultur .
måndag: akvarellmålning med konstnären Anna Nyrén  temat i åk 2 är FISKAR
tisdag:  finländsk konsthistoria med Marjut Rönnback
onsdag och torsdag: hav och öar
fredag: vernissage/utställning
I övrigt fortsätter vi med geometri i matematiken. I modersmål och litteratur kommer vi att öva lite mer på tj-ljudet. Vi kommer också att forska vidare om människan. På onsdag är vi ute. Den som vill får skida det går också bra att åka pulka. Kom ihåg lämplig utrustning!
Gitta är tjänstledig hela veckan. Terese är med i klassen!
Hoppas det blir en intressant konst-och kulturvecka!
Susse

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar