Sommarlov

Sommarlov

söndag 7 oktober 2012

Vi undersöker knölar och frukter som Valter hittat....

Hej på er!

Efter regn kommer solsken.... Oj så det öste ner på fredagen. En del var riktigt bra utrustade och kunde/ville vara ute alla raster medan andra inte hade rätt utrustning med. Vi hade mycket blöta klädesplagg. Vattnet rann mellan pulpeterna. Som tur har vi alla inneskor. Kom ihåg att ta vattentäta kläder+ byteskläder med till skolan näst gång det regnar.
Vår grönsaksvecka var otroligt lärorik och intressant. TACK FÖR ALLA GRÖNSAKER SOM VI HAR FÅTT SMAKA PÅ! Vi fick många nya smakupplevelser. En sak är säker ALLA  i klassen gillar grönsaker. 
Den är veckan fortsätter vi att undersöka olika knölar och frukter som Valter har plockat. Vi kommer att skära itu knölarna och frukterna. och använda luppar för att se hur de ser ut.  Vi kommer att analysera och dokumentera.Vi kommer också att få nya smakupplevelser. Den som har extra-frukt i trädgården får gärna ta med till skolan! vi kommer också att laborera med olika knölar och frukter...  Vad heter det... en eller ett potatis och  hur blir det när man har flera...
Matteprovet gick bra! Nu har vi börjat med uppställning och det går som en dans. Den här veckan ska vi börja ställa upp i häftet. Det är jätte viktigt att det blir ordning och reda i häftet. Det är till stor hjälp att vi både i skolan och därhemma hjälper till och ser att alla får rätt system i mattehäftet.
Den här veckan har vi vår första förberedda diktamen. Alla får texten på måndagen. Vi skriver diktamen på torsdagen. Jag vill ge möjligheten att öva texten flera kvällar om det behövs.
Här är några tips hur ni kan öva:
*Läs igenom texten
*Skriv av texten i övningshäftet.
*Be en vuxen diktera texten.
*Öva på svåra ord!
Lycka till!
Nu finns det vatten i bassängen. I morgon simmar grupp 1 och på tisdag simmar grupp 2!
Hoppas det blir en fin knöl-och fruktvecka!
Susse

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar